Predbilje┼żite se

za redovito primanje informacija

Zatra┼żite dodatne informacije o javnim natje─Źajima

NATO NATJE─îAJI

NATO Program izgradnje infrastrukture (NSIP)

NSIP predstavlja osnovni element NATO-vog zajedni─Źkog financiranja, direktno sudjeluju─çi u ja─Źanju NATO operativne sposobnosti i promicanju interoperabilnosti izme─Ĺu zamalja ─Źlanica. NSIP se provodi pod nadzorom Infrastrukturne komisije (Infrastructure Comitee ili skra─çeno IC) u godi┼ínjoj vrijednosti odobrenoj od strane Sjeverno-atlantskog vije─ça (NAC). Tijekom 2008. godine NSIP-u je za nabavu bilo odobreno 640 mil. ÔéČ.

NSIP financira nabavu proizvoda i usluga kako slijedi: komunikacijski i informati─Źki sistemi, radarski sistemi, gra─Ĺevinske radove na NATO objektima kao ┼íto su luke, aerodromi i vojna zapovjedni┼ítva te ┼íiroki spektar opreme koji podr┼żava NATO snage u mirovnim misijama ISAF i KFOR.

Nabavu unutar pojedinog projekta provodi zemlja ÔÇ×doma─çinÔÇť koja je nositelj projekta u skladu s pravilima za javnu nabavu. Pravila za javnu nabavu koja se koriste su slijede─ça:

  • International Competitive Bidding (ICB) – odre─Ĺena NATO dokumentom┬á AC/4-D/2261 (1996)
  • National Competitive Bidding (NCB) – odre─Ĺena pravilima zemljeÔÇťdoma─çinaÔÇť;
  • Basic Ordering Agreements (BOA) – za one projekte gdje je IC odobrio NC3A provo─Ĺenje pozivni tender za specijalizirane tvrtke.

Natje─Źaji koji se raspisuju putem NSIP-a dostavljaju se misijama zemalaj ─Źlanica NATO saveza, koje o tome obavje┼ítavaju odgovorna tijela dr┼żavne uprave, odnosno u Hrvatskom slu─Źaju Misija RH pri NATO o objavljenim natje─Źajima obavje┼ítava Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetni┼ítva.

Zemlja doma─çin (koja raspisuje natje─Źaj) mora prihvatiti svaku ponudu prikladnog poslovnog subjekta iz NATO zemlje koja sudjeluje u financiranju NSIP-a. Tako─Ĺer, natje─Źajna dokumentacija mora sadr┼żavati klauzulu kako su poduze─ça ili proizvo─Ĺa─Źi iz drugih zemalja isklju─Źeni od mogu─çnosti dobivanja glavnog ugovora ili podugovora, osim ako to ne odobri Odbor za infrastrukturu.

HGK ─çe na svojim web stranicama objavljivati dostavljene natje─Źaje koji se raspisuju pod okriljem NSIP-a.

.

KORISNI LINKOVI
KORISNE INFORMACIJE