Predbilježite se

za redovito primanje informacija

Zatražite dodatne informacije o javnim natječajima

NATO NATJEČAJI

Croatian Industry Day

Prezentacija hrvatskog gospodarstva pod nazivom “Croatian Industry Day” održana je 28. listopada 2009. u sjedištu  NAMSA-e (NATO agencije za nabavku) u Luxembourgu u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH, Hrvatske gospodarske komore i Misije RH pri NATO-u. Voditelj delegacije bio je Miljenko Pavlaković, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, a u sastavu hrvatskog izaslanstva bili su veleposlanik Boris Grigić, veleposlanik RH u Kraljevini Belgiji, brigadni general Milan Knežević, hrvatski predstavnik u NAMSO i Vesna Trnokop Tanta, potpredsjednica HGK.

U prvom dijelu Croatian Industry Daya predstavnici NAMSA-e održali su nekoliko predavanja kojima su predstavili glavne zadaće NAMSA-e te način na koji djeluju.

U nastavku su održane prezentacije 28 hrvatskih tvrtki iz područja namjenske proizvodnje i zaštitnih sredstava, tekstila, obuće, hrane, namještaja, građevinskog sektora te IT sektora. predstavilo se čelnim ljudima NAMSA-e. Prezentacija su sadržavale osnovne informacije o proizvodnom i uslužnom programu. Tvrtke koje su se predstavile su: AGENCIJA ALAN d.o.o. Zagreb, DALEKOVOD d.d. Zagreb, CS COMPUTER SYSTEMS d.o.o. Zagreb, STEINER TELEKOMUNIKACIJE d.o.o. Sveta Nedjelja, EXOR d.o.o. Zagreb, ŠESTAN-BUSCH d.o.o. Prelog, JACQUARD d.o.o. Zagreb, PODRAVKA d..d Koprivnica, DOK-ING d.o.o. Zagreb, CMC SISAK d.o.o. Sisak, WERKOS d.o.o. Osijek, TRADE AIR d.o.o. Velika Gorica, TEKSKO MREŽA d.o.o. Zagreb, TEHNOZAVOD-MARUŠIĆ d.o.o. Zagreb, 3.MAJ – TIBO d.d. Matulji, KONČAR ELECTRICAL INDUSTRY d.d. Zagreb, JEDINSTVO d.d. Krapina, TVORNICA MREŽA I AMBALAŽE d.o.o. Biograd n/m, GALEB DALMATINSKA TRIKOTAŽA d.d. Omiš, INSTITUT IGH d.d. Zagreb, INKOP OBUĆA d.o.o. Zagreb, Grupacija za humanitarno razminiranje d.o.o. Zagreb, TVIN d.o.o. Virovitica, ATLANTIC GRUPA d.d. Zagreb, SYSTEC AUTOMATIZACIJA d.o.o. Labin, NOVATEC d.o.o. Labin, PIK VRBOVEC d.d. Vrbovec i KROKO INTERNATIONAL d.o.o. Zagreb.

Nakon toga je slijedila otvorena rasprava o načinu sudjelovanja u javnim natječajima koje raspisuje NAMSA, registraciji u NAMSA Source File te pojedinostima iz pojedinih prezentacija odnosno o mogućnostima suradnje pojedine tvrtke na određenim natječajima. Ostvaren je pozitivan efekt u percepciji NAMSA-inih čelnika o hrvatskim tvrtkama i proizvodima, a hrvatske tvrtke su dobile detaljne upute o načinu rada i konkretne savjete.

Predstavnici NAMSA-e su u završnoj riječi izrazili zadovoljstvo što su bili domaćin respektabilnoj poslovnoj skupini te se nadaju da ćemo u što kraćem roku pobijediti na nekom natječaju. Nadalje, dali su opći savjet kako je od presudne važnosti za dobivanje informacija o raspisanim natječajima uvrštavanje tvrtke u NAMSA Source File. Stoga su pozvali su sve hrvatske tvrtke, ne samo prisutne, koje imaju potencijalni proizvod ili uslugu da se u što kraćem roku uvrste u NAMSA Source File te redovito prate obavijesti o raspisanim natječajima.

KORISNI LINKOVI
KORISNE INFORMACIJE