Predbilje┼żite se

za redovito primanje informacija

Zatra┼żite dodatne informacije o javnim natje─Źajima

NATO NATJE─îAJI

Croatian Industry Day

Prezentacija hrvatskog gospodarstva pod nazivom ÔÇťCroatian Industry DayÔÇŁ odr┼żana je 28. listopada 2009. u sjedi┼ítu┬á NAMSA-e (NATO agencije za nabavku) u Luxembourgu u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetni┼ítva RH, Hrvatske gospodarske komore i Misije RH pri NATO-u. Voditelj delegacije bio je Miljenko Pavlakovi─ç, dr┼żavni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetni┼ítva, a u sastavu hrvatskog izaslanstva bili su veleposlanik Boris Grigi─ç, veleposlanik RH u Kraljevini Belgiji, brigadni general Milan Kne┼żevi─ç, hrvatski predstavnik u NAMSO i Vesna Trnokop Tanta, potpredsjednica HGK.

U prvom dijelu Croatian Industry Daya predstavnici NAMSA-e odr┼żali su nekoliko predavanja kojima su predstavili glavne zada─çe NAMSA-e te na─Źin na koji djeluju.

U nastavku su odr┼żane prezentacije 28 hrvatskih tvrtki iz podru─Źja namjenske proizvodnje i za┼ítitnih sredstava, tekstila, obu─çe, hrane, namje┼ítaja, gra─Ĺevinskog sektora te IT sektora. predstavilo se ─Źelnim ljudima NAMSA-e. Prezentacija su sadr┼żavale osnovne informacije o proizvodnom i uslu┼żnom programu. Tvrtke koje su se predstavile su: AGENCIJA ALAN d.o.o. Zagreb, DALEKOVOD d.d. Zagreb, CS COMPUTER SYSTEMS d.o.o. Zagreb, STEINER TELEKOMUNIKACIJE d.o.o. Sveta Nedjelja, EXOR d.o.o. Zagreb, ┼áESTAN-BUSCH d.o.o. Prelog, JACQUARD d.o.o. Zagreb, PODRAVKA d..d Koprivnica, DOK-ING d.o.o. Zagreb, CMC SISAK d.o.o. Sisak, WERKOS d.o.o. Osijek, TRADE AIR d.o.o. Velika Gorica, TEKSKO MRE┼ŻA d.o.o. Zagreb, TEHNOZAVOD-MARU┼áI─ć d.o.o. Zagreb, 3.MAJ – TIBO d.d. Matulji, KON─îAR ELECTRICAL INDUSTRY d.d. Zagreb, JEDINSTVO d.d. Krapina, TVORNICA MRE┼ŻA I AMBALA┼ŻE d.o.o. Biograd n/m, GALEB DALMATINSKA TRIKOTA┼ŻA d.d. Omi┼í, INSTITUT IGH d.d. Zagreb, INKOP OBU─ćA d.o.o. Zagreb, Grupacija za humanitarno razminiranje d.o.o. Zagreb, TVIN d.o.o. Virovitica, ATLANTIC GRUPA d.d. Zagreb, SYSTEC AUTOMATIZACIJA d.o.o. Labin, NOVATEC d.o.o. Labin, PIK VRBOVEC d.d. Vrbovec i KROKO INTERNATIONAL d.o.o. Zagreb.

Nakon toga je slijedila otvorena rasprava o na─Źinu sudjelovanja u javnim natje─Źajima koje raspisuje NAMSA, registraciji u NAMSA Source File te pojedinostima iz pojedinih prezentacija odnosno o mogu─çnostima suradnje pojedine tvrtke na odre─Ĺenim natje─Źajima. Ostvaren je pozitivan efekt u percepciji NAMSA-inih ─Źelnika o hrvatskim tvrtkama i proizvodima, a hrvatske tvrtke su dobile detaljne upute o na─Źinu rada i konkretne savjete.

Predstavnici NAMSA-e su u zavr┼ínoj rije─Źi izrazili zadovoljstvo ┼íto su bili doma─çin respektabilnoj poslovnoj skupini te se nadaju da ─çemo u ┼íto kra─çem roku pobijediti na nekom natje─Źaju. Nadalje, dali su op─çi savjet kako je od presudne va┼żnosti za dobivanje informacija o raspisanim natje─Źajima uvr┼ítavanje tvrtke u NAMSA Source File. Stoga su pozvali su sve hrvatske tvrtke, ne samo prisutne, koje imaju potencijalni proizvod ili uslugu da se u ┼íto kra─çem roku uvrste u NAMSA Source File te redovito prate obavijesti o raspisanim natje─Źajima.

KORISNI LINKOVI
KORISNE INFORMACIJE