Predbilje┼żite se

za redovito primanje informacija

Zatra┼żite dodatne informacije o javnim natje─Źajima

NATO NATJE─îAJI

Predstavljen promotivni spot – “WE ARE NATO”

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grli─ç Radman sudjelovao je u predstavljanju┬á nacionalnog promotivnog spota WE ARE NATO kampanje na Fakultetu politi─Źkih znanosti Sveu─Źili┼íta u Zagrebu, zajedno s ministrom obrane Marijom Bano┼żi─çem te pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova Vi┼ínjom Ljubi─Źi─ç.


,,WE ARE NATO kampanja pokrenuta je 2017. godine s ciljem isticanja jedinstva i solidarnosti unutar Saveza u kontekstu kolektivnog doprinosa za┼ítiti mira i sigurnosti gra─Ĺana. Kampanja prikazuje sredi┼ínju ulogu NATO-a u odr┼żavanju euro-atlantske sigurnosti, kao i na─Źine na koje Savez koristi diplomaciju, vojne snage i tehnolo┼íki napredak radi osiguranja mira, kao i ulogu NATO-a u globalnoj sigurnosti. Naglasak kampanje je na civilnoj komponenti Saveza i obra─ça se mladima i ┼żenamaÔÇť’, istaknuo je ministar Grli─ç Radman u svome obra─çanju.

Promocijom nacionalnog video spota na Fakultetu politi─Źkih znanosti slu┼żbeno se obilje┼żilo premijerno sudjelovanje Republike Hrvatske u ÔÇ×WE ARE NATOÔÇť kampanji, koja se priklju─Źila kao deseta saveznica kako bi unaprijedila razumijevanje javnosti o djelovanju NATO-a te predstavila koristi koje proizlaze iz ─Źlanstva. Promotivni spot realiziran je u koordinaciji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, Srednjom medicinskom ┼íkolom iz Mlinarske ulice, Laboratorijem za robotiku (CRTA) Fakulteta za strojarstvo i brodogradnju te Oru┼żanim snagama Republike Hrvatske.

U svrhu promocije kampanje u Republici Hrvatskoj tijekom godine ┬áodr┼żat ─çe se niz interaktivnih doga─Ĺanja, kao ┼íto su specijalizirane konferencije, sportski doga─Ĺaji te studentski i u─Źeni─Źki posjeti NATO certificiranim tvrtkama. Planirano je ukupno osam tematskih aktivnosti prvenstveno namijenjenih mladima i ┼żenama.

U okviru predstavljanja nacionalnog spota ministri i pravobraniteljica su studentima┬áFakulteta odr┼żali i kratko predavanje o ulozi i va┼żnosti Sjevernoatlantskog saveza, hrvatskom sudjelovanju u NATO-u kao i o ravnopravnosti spolova u OSRH.

Promotivni spot WE ARE NATO

Vi┼íe mo┼żete prona─çi na internet stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova

 

KORISNI LINKOVI
KORISNE INFORMACIJE